Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2017 17:57 - Какво трябва да направите преди да започнете редактирането на видеоклипове
Автор: webmonster Категория: Технологии   
Прочетен: 177 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.01.2018 01:30


image
Видео редакцията не трябва да е трудно или сложно нещо, но изисква необходимото оборудване. Започнете по правилния начин с това ръководство за начинаещи за редактиране на видеоклипове.

 

  Компютър за редактиране на видеоклипове

 

Редактирането на видео не изисква скъп компютър, особено ако сте начинаещ. Ще имате нужда от приличен монитор и видеокарта, които има инсталирани на повечето нови компютри. Ако имате по-стар компютър, проверете го в съответствие със спецификациите на софтуера за редактиране на видеоклипове, за да сте сигурни, че ще работи за вас.

 

За съжаление, по-стари компютри просто не са достатъчно бързи за редактиране на видео и ще трябва да обновите цялата си система.

 

Когато изберете нов компютър, купете го с голям капацитет на твърдия диск или памет. Изберете такъв, който има необходимите конектори за вашата видеокамера и външен твърд диск, ако имате такъв. Той трябва да може да бъде надстроен, ако решите, че трябва да добавите памет по-късно. Ако все още нямате предпочитания, компютърът с Mac обикновено се смята за по-лесен за начинаещи.

 

Софтуер за редактиране на видеоклипове

 

Изборът на софтуер за редактиране на видео може да бъде труден. Има много видове за редактиране на видео, всички на различни цени и предлагащи различни функции. Ако сте нов в това, започнете с безплатен софтуер за редактиране на видео за вашия компютър или Mac.

 

Видео интерфейсите са сложни, но с малко време работа с някое от тези приложения, скоро ще редактирате вашите собствени кадри. Отделете време да разгледате урок за избрания от вас софтуер.

 

VIdeoPad Video Editor е безплатен за изтегляне за Windows XP, Vista и Windows 7, 8 и 10. Той е достъпен и за мобилни устройства Mac OS X, iOS и Android. С този софтуер можете да редактирате видео и да добавите музика.

 

VSCD Video Editor е безплатен изтегляне за Windows Vista, 7, 8 и 10. Има и платена версия, ако ви харесва самата програма.

 

Shotcut е безплатен софтуер с отворен код за различни платформи за Linux, Windows и Mac OS X. Shotcut превръща видео файла в много формати, включително MP4 файлове и неподвижни изображения в JPG и PNG формати

 

iMovie на всички нови Mac компютри и придружаващи приложения могат да бъдат изтеглени на iOS мобилни устройства. iMovie не е толкова лесен за използване като повечето софтуери за Mac, но е пълен с всички възможни функции и е безплатен.

 

Аксесоари за редактиране на видеоклипове

 

Преди да започнете видео проект, уверете се, че има достатъчно място в компютъра, за да съхраните всички необходими записи на файлове. Например, един час от 1080i видеоклипа, подобно на мини-DV камерата, заема почти 42GB място. Ако вътрешният твърд диск на компютъра или флаш паметта на компютъра ви не могат да съхранят всички кадри, решението е да закупите външно устройство.

 

Нуждаете се от няколко кабела, обикновено Firewire или USB, за да свържете компютъра, външния твърд диск и камерата. Различните компютри и фотоапарати използват различни портове, така че проверете ръководството преди да закупите нещо.

 

Подгответе кадрите за редактирането.

 

Преди да започнете редактирането, имате нужда от материал с който да работите. Повечето програми приемат различни формати за редактиране на видеоклипове, стига да са цифрови от камкордери или смартфони. Ако заснемате видеоклипа си на което и да е цифрово устройство, лесно можете да импортирате кадри в софтуера си.

 

Ако искате да редактирате аналогов видеоклип, например съдържание на лента VHS, ще трябва да го преобразувате в цифров формат, преди да можете да го импортирате за редактиране.

 

Съвети за редактиране на видеоклипове

 

Без значение какви програми за редактиране на видеоклипове използвате, има някои съвети и трикове, които ще подобрят процеса на редактиране.

 

Разполагането с точния компютър, софтуер и аксесоарите е от съществено значение, но в края на краищата, страхотния ефект от редактирането на видео идва с много практика.

 

Снимайте повече кадри, отколкото смятате, че ще ви трябват. Включете кадри, които подобряват историята или задават сцена. Можете да го използвате за гладки преходи във вашия филм.

Използвайте статив, освен ако не смятате да снимате на ръка-това може да се окаже лошо решение.

Не използвайте всеки видео ефект от софтуера си в един и същ филм. Понякога по-малко е по-добре.

Средният обхват и близките снимки са по-добри от далечните, за да се запази интереса на зрителя.

Направете почивка след първия етап от редакцията си. Започването на свежо може да разкрие нещо, което не сте видели преди товa.

Ако имате нужда от помощ, ние от Webmonster предлагаме видео редакция на високо ниво  . Подхождаме професионално към всеки наш клиент. Потърсете ни!




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webmonster
Категория: Технологии
Прочетен: 1768
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031